ARMUT HOŞAFI
Malzemeler ; 4-6 kişi için
Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın. ½ Kg Armut3 su bardağı Elma Suyu1 yemek kaşığı Limon Suyu1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi4 yemek kaşığı Toz Şeker2 tatlı kaşığı Nişasta100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü100 gr Kuru Üzüm50 gr kıyılmış Badem1 adet Çubuk Tarçın4 adet karanfilHoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız
Afiyet olsun......